Thursday, June 4

Lovely day for a Guinness

Sabah sabah ne is, ruyanda ictin de mi uyandin diyorsunuz... Bende durumlar zaman zaman karisik olabiliyor, gecen gun su meshur Facebook quizlerinde, Lancaster, PA deki hangi bar sizin icin en uygun olanini yaptim... Shamrock Pub'i bana uygun goruldu; yok ole classy Irish Pub degil, sabah 7 bucukda acilip, o saatte full olan, saf alkoliklari misafir eden sevgili Shamrock benim icin bicilmis kaftanmis megerse.
Ben onu bunu bilmem, 4 tarafi denizlerle cevirili ulkemizin en buyuk eksigidir Guinness . 2009'da dunyanin bircok yerinde 250. yil kutlamalari yapiliyor. Dublin'de bulunan St. James's Gate brewery 1759'da Arthur Guinness tarafindan satin alinarak Guinness uretimine baslamis. 24 Eylul'de Dublin, New York, Lagos, Yaoundé ve Kuala Lumpur'u iceren bircok sehirde gerceklesecek olan kutlamalarda saat 17:59'da Arthur Guinness serefine kalkacak kadehler. Simdiden heyecandan yerinizde duramiyorsaniz, biletleri hemen alin... ve Guinness official websitesinden countdown applicationi indirebilirsiniz!

  • Muhtesem bilim adamlari arastirmislar, bi bakmislar Guinness'n icinde meyve ve sebzelerde bulunan, kolestrol onleyici ANTIOXIDANT var.
  • Vejeteryanlar dikkat! Guinness'n yapim asamisinda kullanilan isinglass baliklarin yuzgeclerinde bulunuyormus. Fermentasyon ile siseleme islemi arasinda yapilan clarification prosesinde kullanilan isinglass, bardagimiza cok cok az bir miktarda ulasiyor, ama yinede fanatik vejeteryanim diyorsaniz, uzgunum...
  • "Perfect pint" of Draught Guinness'n bardagi konulma suresi 119.53 saniye (45 derecelik acida) olmaliymis. BBDO 1996'da musterilerin Guinness'n bardaga dolum suresinin uzunluguyla ilgili sikayetleri uzerine Good things come to those who wait reklam kampanyasini hazirlamis.
Tabii, bir de sekilli Guinness'lerimiz var.
Bir Guinness sever yaratici yaramaz sekillere
herzaman acik olmali :)



  • Bir pint sadece 198 kalori! Sarap veya portakal suyu ile bir karsilastirin!
  • Hergun 10 milyon bardak Guinness tuketiliyor... Siz kendinize duseni yapiyor musunuz?!
CHEERS!

2 comments:

  1. Çok guinessin geldiyse Macrocenterdan alabilirsin.
    Pub ortamı ve havası koklamamıza daha cok var.

    ReplyDelete